Service

Vardagslogistiken är en enkel match i Ingå, oavsett om du lever själv eller projektleder en större familj. Här finns tvåspråkig daghemsvård och skolgång för de yngsta, liksom utmärkta pendlingsmöjligheter för dig som arbetar annanstans. Välfärdsområdet sköter om en heltäckande hälsovård och mångsidiga affärer underlättar vardagen. Hobbyverksamhet och kafé- och restaurangutbud sätter guldkant på tillvaron.

Att pendla till och från Ingå är smidigt, oavsett om du reser med kollektivtrafik eller egen bil. På mindre än en timme tar du dig till huvudstadsregionen, medan arbetsmarknaden i Västnyland ligger ännu närmare till hands. I Ingå finner du också utrymme och inspiration för effektivt distansarbete.

Ingå erbjuder tvåspråkig daghemsvård och skolgång för lågstadieelever. Kyrkfjärdens skola är idylliskt belägen invid Ingå å, mellan Ingå kyrka och den vackra Gammelgården. Den nyrenoverade finska skolan Merituulen koulu ligger i området Dal, invid det nya tvåspråkiga daghemmet. Familjer bosatta i kommunens östra delar kan även vända sig till Degerbys daghems- och skolcentrum. För dem som bor i västra Ingå erbjuds skolgång i den lilla byskolan i Västankvarn.

Efter lågstadiet fortsätter Ingåeleverna sin skolgång i Virkby norr om Ingå. I regionen finns även andra skolor och utbildningar att välja mellan. Gymnasier finns i t.ex. Karis, Virkby, Lojo och Kyrkslätt och yrkesutbildningar i Karis och Ekenäs.

Sprid glädjen! Dela sidan med en vän

Glad i Ingå är Ingå kommuns marknadsföringssajt.
Mer info om Ingå på inga.fi