Tomter och service

I Ingå hittar du ett hem vid havet, i centrum eller på landet. Vår rymliga kommun omfattar 348 km2 land, belägen i hjärtat av Västnyland. Vi erbjuder en tvåspråkig vardag i ett livskraftigt samhälle, med huvudstadsregionen mindre än en timme bort.

Tomter

Söker du tomt, villa eller lägenhet? Vi hjälper dig att hitta hem. Läs mera om kommunens lediga tomter och bostäder nedan, eller bekanta dig direkt med objekten hos våra lokala fastighetsförmedlare.

I områdena Västerkulla, Västersvängen och Västerbrinken, belägna en dryg kilometer från Ingå centrum, finner du nybyggda villor i modern eller lantlig stil. Du kan hyra eller köpa din egen tomt i de här hemtrevliga oaserna.

I Västerbrinken hittar du ett naturnära boende på bara 45 minuters köravstånd från Helsingfors. Här har miljön bevarats och de kringliggande vägarna formats efter landskapet. I Västerbrinken möts det lantliga med det modernt bekväma, gott om svängrum med gemenskap och trygg grannsämja. Västerbrinken ligger lägligt på bara 1,5 km avstånd från Ingå centrum och lika långt från stranden. Kyrkfjärdens lågstadieskola finns på en dryg kilometers avstånd, det finskspråkiga lågstadiet Merituulen koulu ligger tre kilometer bort och högstadieskola och gymnasium finns i Virkby, ca 10 kilometer bort. Intill bostadsområdet finns också en naturstig och hundparken mindre än en kilometer bort. Vägar, VVS, el och vatten dras direkt till tomten.

Intresserar ett hem i Västerbrinken? Här finns för närvarande 13 lediga tomter till salu med en byggrätt på 260-500 m². Tomtpriset är 20 €/m².

Söker du ett hem mitt i naturen, samtidigt beläget på bekvämt avstånd till service och civilisation? Bostadsområdet Smeds 1 möjliggör bekvämt och lättillgängligt naturnära boende till ett rimligt pris. Hitta din egen trivsamma villatomt omgiven av bergknallar och tallskog. Här ryms du eller hela familjen utan trängsel med grannar och trafik.

Behöver ditt företag mera utrymme för en mindre slant? Ingå är en företagarvänlig kustkommun med köpkraftiga invånare och smidiga transportförbindelser till havs eller längs landsvägen. I Ingåport växer ett nytt modernt företags- och industriområde fram – bli en del av detta!

Service

Vardagslogistiken är en enkel match i Ingå, oavsett om du lever själv eller projektleder en större familj. Här finns tvåspråkig daghemsvård och skolgång för de yngsta, liksom utmärkta pendlingsmöjligheter för dig som arbetar annanstans. Heltäckande hälsovård och mångsidiga affärer underlättar vardagen. Hobbyverksamhet och kafé- och restaurangutbud sätter guldkant på tillvaron.

Att pendla till och från Ingå är smidigt, oavsett om du reser med kollektivtrafik eller egen bil. På mindre än en timme tar du dig till huvudstadsregionen, medan arbetsmarknaden i Västnyland ligger ännu närmare till hands. I Ingå finner du också utrymme och inspiration för effektivt distansarbete.

Ingå erbjuder tvåspråkig daghemsvård och skolgång för lågstadieelever. Kyrkfjärdens skola är idylliskt belägen invid Ingå å, mellan Ingå kyrka och den vackra Gammelgården. Den nyrenoverade finska skolan Merituulen koulu ligger i området Dal, invid det nya tvåspråkiga daghemmet. Familjer bosatta i kommunens östra delar kan även vända sig till Degerbys daghems- och skolcentrum. För dem som bor i västra Ingå erbjuds skolgång i den lilla byskolan i Västankvarn.

Efter lågstadiet fortsätter Ingåeleverna sin skolgång i Virkby norr om Ingå. I regionen finns även andra skolor och utbildningar att välja mellan. Gymnasier finns i t.ex. Karis, Virkby, Lojo och Kyrkslätt och yrkesutbildningar i Karis och Ekenäs.

Sprid glädjen! Dela sidan med en vän

Glad i Ingå är Ingå kommuns marknadsföringssajt.
Mer info om Ingå på inga.fi