Tomter

I mångsidiga Ingå kan du hitta ett hem vid havet, i centrum eller på landsbygden. Vår livskraftiga kustkommun ligger i hjärtat av Västra Nyland, ungefär en halvtimmes bilresa från Esbo.

I Ingå lever du i en natur- och havsnära miljö. Det finns tillräckligt med utrymme men det är nära till allt: de mångsidiga tjänsterna i Kyrkbyn möjliggör en bekväm och fungerande vardag. Intill centrum finns även en expanderande småbåtshamn med service.

Också kollektivtrafiken fungerar väl – mellan Helsingfors och Ingå går i genomsnitt 15 bussturer dagligen.

Ingå

Kommunens centrum: Vid havet
Ekonomi: utmärkt
Största investeringen: En ekologisk närskola
Strandlinje: 383 km, öar ca 250 st (46 km2)
Restid till huvudstadsregionen med buss: 35 min
Dagvårdsplatser: I närdaghemmet, genast
En kommun – två språk: Svenska och suomi
Motto: Glad i Ingå – Iloinen Inkoo

Fina tomter i förhandsmarknadsföring!

Nu förhandsmarknadsför vi det nya området Westerberg, som håller på färdigställas nära centrum!

Vi erbjuder natursköna, bergiga tomter som uppfyller alla krav för modernt byggande och boende.

Medan du väntar på kommunala tomter kan du också bekanta dig med utbudet på den privata tomt- och bostadsmarknaden i kommersiella portaler: EtuoviOikotie. Många hittar sitt drömhus i Ingå via den privata marknaden.

Westerberg

Söder om den slutsålda Västerbrinken utvecklas nu det nya bostadsområdet Westerberg för byggandet av småhus samt par- och radhus. Detaljplanen för området har vunnit lagakraft och som bäst planeras områdets gator och vattenförsörjningsnät.

I Westerberg möts lantlig idyll och modern bekvämlighet. I det trygga bostadsområdet finner du en känsla av gemenskap och har gott om utrymme att röra på dig.

Westerberg är centralt beläget, endast 1,5 kilometer från Ingå centrum och havet. Den svenskspråkiga Kyrkfjärdens skola ligger ungefär en kilometer bort och den finskspråkiga grundskolan Merituulen koulu ligger på tre kilometers avstånd. Högstadiet och gymnasiet finns i Virkby, dit det är cirka 10 kilometer. Ett stenkast från Westerberg finns även en naturstig och en hundpark. Vägar, VVS, el och vatten dras direkt till tomten.

Är du intresserad av att bo i Westerberg? Du får mer information genom att skicka oss dina kontaktuppgifter till adressen tomter@inga.fi

Smeds 1

Letar du efter ett hem mitt i naturen, samtidigt beläget på bekvämt avstånd till service och civilisation? Bostadsområdet Smeds 1 möjliggör bekvämt och lättillgängligt naturnära boende till ett rimligt pris. Hitta din egen trivsamma villatomt omgiven av bergknallar och tallskog. Här ryms du eller hela familjen utan trängsel med grannar och trafik.

Tilläggsuppgifter:

Ingå kommun
Planläggningschef
Eric Roselius

+358 40 670 6143

eric.roselius@inga.fi
eller tomter@inga.fi

Sprid glädjen! Dela sidan med en vän

Glad i Ingå är Ingå kommuns marknadsföringssajt.
Mer info om Ingå på inga.fi